Bild: Mostphotos

Arbetsförmedlingen ska analysera matchning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2021-10-26
Regeringen har gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att analysera hur framtida matchningstjänster ska utformas. Analysen ska bland annat visa hur tjänsterna kan ge alla deltagare ett ändamålsenligt stöd som främjar goda resultat.

Arbetsförmedlingen behöver på ett mer effektivt sätt än i dag ge stöd till arbetssökande att komma i arbete och möjliggöra för fler arbetsgivare att hitta rätt kompetens, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Arbetsförmedlingen ska därför analysera och redovisa hur vidareutvecklade matchningstjänster ska utformas. Myndigheten ska också analysera hur utbudet av matchningstjänster ska bli likvärdigt i hela landet.

”Vi ska ha en aktiv arbetsmarknadspolitik i hela landet. Arbetsförmedlingen är, och kommer fortsatt vara, en stor och viktig myndighet med ansvar för att arbetssökande som behöver det ska få stöd, oavsett var i landet man bor”, kommenterar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, regeringsuppdraget i pressmeddelandet.

Arbetsförmedlingen ska också analysera hur ersättningen till leverantörerna ska utformas för att ge incitament till varaktiga resultat. Bland annat ska myndigheten utreda om det ska vara olika ersättningar för olika resultat.

Arbetsförmedlingen ska redovisa uppdraget till regeringen senast 11 mars 2022.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.