Bättre ordning på aktivitetsrapporter

ARBETSFÖRMEDLINGEN2013-11-20
Arbetsförmedlingen tycker sig börja få ordning på det nya systemet med aktivitetsrapporter. I oktober ökade antalet inlämnade rapporter till 107 000, jämfört med 90 000 i september.

Införandet av systemet med aktivitetsrapporter har kantats med tekniska problem. Men nu tycker Arbetsförmedlingen att man fått ordning på tekniken, och sex av tio av dem som lämnat in sina rapporter tycker enligt en enkät att det har varit lätt.

”De värsta barnsjukdomarna är över. Nu fortsätter vi att jobba för att få fler att se nyttan med att lämna in sina rapporter. Det är ett smidigt sätt att få struktur på sitt jobbsökande som kan ge bättre, mer framåtsyftande möten med arbetsförmedlarna”, säger Arbetsförmedlingens tillförordnade chef Clas Olsson i ett pressmeddelande.

Myndigheten har frågat de arbetssökande som inte skickade in någon rapport i september om anledningen. Fyra av tio har svarat att de inte hade sökt eller fått a-kassa, och var femte uppgav att de redan börjat arbeta eller studera. Andra säger att de var sjukskrivna, hade glömt bort att lämna in sina rapporter eller inte förstått att det gällde dem.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.