Bättre skydd mot visstidsfusk

ARBETSRÄTT2011-08-15
Regeringen föreslår ett bättre skydd för visstidsanställda som tvingas gå från den ena korta anställningen till den andra hos samma arbetsgivare.

Visstidsanställningar staplade på varandra i det oändliga är ett brott mot EUs direktiv om visstidsarbete.

Den typen av missbruk ska arbetstagaren kunna ta till domstol. Det är innebörden av en föreslagen lagändring som kom i början av juli.

En smärre ändring införs i anställningsskyddslagens paragraf 4. Kombineras visstidsanställningar på ett sätt som utgör ett missbruk, kan arbetstagaren gå till domstol och få anställningsavtalet omvandlat så att det gäller tills vidare.

Det är efter TCOs anmälan till EU-kommissionen som regeringen kommit med sitt förslag i en departementsskrivelse. TCOs chefsjurist Ingmar Hamskär välkomnar förslaget.

– En sådan allmän missbruksregel är ett steg i rätt riktning men riskerar att bli ineffektiv. Det kommer att vara svårt för fack och arbetsgivare ute på arbetsplatserna att veta vad som utgör missbruk, säger han i ett pressmeddelande.

Besked om vad som kan anses vara missbruk av visstidsanställningar kan man bara få genom en lång domstolsprocess, enligt Ingmar Hamskär.

Regeringen menar att det föreligger missbruk om arbetsgivaren egentligen har ett konstant och varaktigt arbetskraftsbehov, och ändå löser bemanningen med visstidsanställningar.

TCO hade hellre sett en absolut takregel i anställningsskyddslagen. En sådan hade exempelvis kunnat träda i kraft efter tre år av visstidsarbete under en femårsperiod. Därefter skulle anställningen automatiskt omvandlas till en tillsvidareanställning.

Men så vill regeringen inte ha det. Ett sådant tak kan sända signalen till arbetsgivare att precis så här länge får man hålla sig med visstidsanställda. Dessutom hävdar regeringen att det inte kommit fram att på varandra staplade visstidskontrakt skulle vara vanligt förekommande.

Därför skulle en takregel vara ”ett onödigt stort ingrepp i ett system som fungerar väl” argumenterar regeringen.

Lagändringen kan komma att börja gälla i juni 2012.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.