ESV granskar it-användningen

DIGITALISERING2016-06-21
Ekonomistyrningsverket, ESV, samlar information om myndigheters it-användning. Syftet är att bidra till lärande hos de myndigheter som deltar, men också ge tips till andra myndigheter.

ESV arbetar nu tillsammans med sjuttiotalet myndigheter för att samla in kunskap om myndigheternas it-användning och digitalisering. Det är en fortsättning på ESVs tidigare kartläggningar av myndigheternas it-användning. Projektet är en del av arbetet med statsförvaltningens digitalisering.

ESV kommer bland annat att samla in information om nyckeltal för it-kostnader, fakta om hur myndigheterna använder it som en del av verksamhetsutvecklingen och information om myndigheternas strategiska it-projekt.

”Arbetet ska bidra till ett lärande hos de myndigheter som deltar. Informationen blir också en del av underlaget till ESVs fortsatta analys av statsförvaltningens digitalisering. Den ökade kunskapen om förvaltningens digitalisering som projektet bidrar till kan även användas i regeringens uppföljning av myndigheterna, bland annat i myndighetsdialogen”, skriver Patrick Freedman vid ESV i ett pressmeddelande.

Efter sommaren ska ESV ställa samman det insamlade materialet och kvalitetssäkra informationen tillsammans med myndigheterna. Senare under hösten kommer ett första resultat att redovisas. Ambitionen är att även myndigheter som inte deltar i arbetet på sikt ska kunna använda sig av metoden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.