Förhandlar om bättre villkor vid myndighetsflytt

OMLOKALISERING2018-05-15
Fack och arbetsgivare på myndigheterna har inlett förhandlingar om de anställdas villkor när regeringen beslutar om omlokaliseringar. ”Vi har konstruktiva diskussioner”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

En dom i Arbetsdomstolen i november förra året innebar ett arbetsrättsligt bakslag för statligt anställda vars myndigheter omlokaliseras. Domen slog fast att personalen i många fall har arbetsskyldighet i hela landet. När en hel myndighet flyttas genom politiska beslut måste den anställde därför antingen följa med eller säga upp sig själv. Och egen uppsägning innebär sämre villkor än om arbetsgivaren säger upp på grund av arbetsbrist.

Fackens mål är nu att förändra det statliga omställningsavtalet, så att stödet via Trygghetsstiftelsen blir likvärdigt oavsett om man blir uppsagd på grund av arbetsbrist eller tvingas säga upp sig själv vid en omlokalisering.

Parterna har haft en första förhandling och ska fortsätta 5 juni.

– Vi har bra och konstruktiva diskussioner, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar. Nu har både vi och motparten erfarenhet av omlokaliseringar efter domen och vet vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.