Knappt 7 procent skyddas av a-kassa

A-KASSA2012-10-29
Av drygt 3,2 miljoner heltidsarbetande är det i dag bara 221 000 som har fullt inkomstskydd vid arbetslöshet. Det konstaterar TCO som vill höja inkomsttaket så att ytterligare 1,2 miljoner får rätt till full ersättning från a-kassan.

I dag täcker a-kassan 80 procent av inkomsten för dem som tjänar högst 18 700 kronor i månaden. Det betyder enligt TCOs beräkningar att bara 221 00 heltidsarbetande, eller 6,9 procent, får full ersättning om de blir av med jobbet.

TCOs förslag är att inkomsttaket höjs till 27 500 kronor i månaden, vilket skulle ge ytterligare 1,2 miljoner heltidsarbetande inkomstskydd.

”Inkomsttryggheten är viktig för att man ska våga ta steget och söka nytt jobb. Den som investerat i utbildning och kompetens ska vid arbetslöshet inte tvingas att skaffa första bästa jobb för att klara hushållsekonomin. En höjning är också viktig för att hålla uppe efterfrågan i sämre tider”, kommenterar  TCOs ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

  

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket A-kassa
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.