Kommunalråd vill ha kvar kontor

FÖRSÄKRINGSKASSAN2011-03-07

En nedläggning av Försäkringskassans lokala kontor kommer att drabba äldre och invandrare, skriver tio kommunstyrelseordförande från Gävleborgs län i ett öppet brev till Adriana Lender.

Alla kommunalråd från Gävleborgs läns tio kommuner står bakom en gemensam skrivelse till Försäkringskassans generaldirektör Adriana Lender. Anledningen är att Försäkringskassan tänker dra sig ur ett stort antal av de servicekontor som drivs tillsammans med Skatteverket och dessutom lägga ned ett antal av de egna kontoren.

”Samhällsservice till medborgarna är en viktig del av det som offentlig sektor kan bidra med. Innan staten, genom sina myndigheter, bestämmer sig för att försämra servicen vill vi vara med och resonera”, skriver de tio: nio socialdemokrater och en centerpartist.

Kommunalråden vill ha överläggningar med Försäkringskassan om hur man kan samarbeta för att spara pengar utan att dra in servicen för dem som bäst behöver dem.

”Vi förstår att budgetar måste hållas – vi vet att resurserna är ändliga. Men vi förstår också att en nedläggning av Försäkringskassans lokala kontor kommer att drabba äldre och invandrare värre än de som är datorvana eller behärskar svenska till fulländning.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Björn (ej verifierad) lör, 03/12/2011 - 09:02
Rimligtvis borde man ställt brevet till de som är ansvariga för att det blivit som det blivit - regeringen!

Kassan ska spara 600 miljoner på tre år! Det får givetvis konsekvenser. Om man sedan ska spara in på antalet handläggare (vilket får direkt konsekvenser får utbetalningarna i sjukförsäkringssystemet) eller stänga servicekontoren är en annan fråga.

Det man aldrig får glömma är att det är regeringen som är ansvarig för budgetminskningen!

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA