Bild: Mostphotos

Konferensbranschen erbjuder lokaler till högskoleprovet

HÖGSKOLAN2020-08-28
Nu erbjuder sig företag i konferensbranschen att tillhandahålla både lokaler och personal för att underlätta genomförande av högskoleprovet i höst.

Företag verksamma inom hotell- och upplevelsebranschen är inne i den värsta krisen sedan vi startade 2007, skriver Jonas Stenberg, vd för hotellkedjan ESS group, i en debattartikel i Dagens industri. Enligt debattartikeln har branschen genomfört stora anpassningar för att kunna erbjuda coronasäkra evenemang.

”Högskoleprovet måste vara något av det viktigaste som finns just nu denna höst. En höst då arbetslösheten finns närvarande hos så många fler. Så, om det nu är så att orsaken är brist på lokaler, brist på provvakter, brist på tid och brist på entreprenörskap. Ja, då vill vi och vår bransch bjuda på just det. Så härmed ställer vi våra konferens- och möteslokaler, medarbetare, tid och projektledning till Universitets- och högskolerådets, UHR, förfogande. Högskoleprovet kan visst genomföras i år”, skriver Jonas Stenberg. 

Enligt debattartikeln kan konferensbranschen erbjuda miljöer som är mycket trygga och säkra och välutbildad personal. Ess Group erbjuder sig att tillhandahålla lokalerna gratis till högskolorna.

UHR har tidigare ställt in höstens prov med hänvisning till att det saknas lokaler och personal för att genomföra högskoleprovet utan att bidra till ökad smittspridning Därefter har regeringen dock fattat beslut som ger ansvariga myndigheter möjlighet att anordna högskoleprovet för en begränsad krets provdeltagare, om det behövs av smittskyddsskäl. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Högskolan

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.