Bild: June Witzoe/Postnord

STs blockad mot Tesla har inletts på Postnord

FACKLIGT2023-11-22

På tisdagen inleddes STs blockad mot bilföretaget Tesla. ”Om vi har ett brev som ska till Tesla i Umeå kommer vi inte att dela ut det”, säger Johan Mossberg, distriktschef på Postnord.

Av:  Bertil Janson

ST har inlett en blockad mot Tesla efter en förfrågan från IF Metall. Sympatiåtgärden berör STs medlemmar inom Postnord och innebär att de inte kommer att leverera post och paket till bilföretaget.

”Vi känner att vi vill delta i att försvara den svenska modellen”, sade STs förbundsordförande Britta Lejon i en intervju i Publikt i samband med varslet tidigare i november.

Varje arbetsplats inom Postnord har fått direktiv om hur Teslas volymer ska hanteras.

På Postnord i Umeå har information om blockaden gått ut till alla anställda genom bland annat ett veckobrev. Distriktschef Johan Mossberg har inte hört några reaktioner från de anställda. Blockaden påverkar inte deras arbete, menar han.

– Om vi har ett brev som ska till Tesla i Umeå kommer vi inte att dela ut det. Det är enda skillnaden, säger han.

I Postnords norra brevbärardistrikt, som sträcker sig från Örnsköldsvik till Karesuando, har Tesla bara en arbetsplats, den i Umeå. Uppskattningsvis rör det sig om ett tiotal brev per dag som nu inte kommer att delas ut dit, enligt Johan Mossberg.

Han har inga personliga synpunkter på blockaden.

– Vi gör det vi är ålagda att göra. Det är viktigt att vi följer de avtal som finns med våra fackliga partners och att vi har ett fungerande samarbete, säger Johan Mossberg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA