Bild: Roland Lundgren/Mostphotos

Högsta domstolen tar inte upp Teslas mål

FACKLIGT2024-03-20

Högsta domstolen tar inte upp Teslas mål mot Postnord till prövning. Därmed gäller domen från Svea hovrätt, som slår fast att Postnord inte har någon lagstadgad skyldighet att dela ut försändelser till Tesla.

Bakgrunden till det mål som domstolen prövat är STs och Sekos sympatiåtgärder till stöd för IF Metall i striden om kollektivavtal på Tesla. ST och Seko har tagit ut medlemmar i en blockad som innebär att Postnord inte delar ut post till företaget.

Efter att blockaden trätt i kraft stämde Tesla Postnord, och strax före jul meddelade Svea hovrätt sin dom till Postnords fördel. Tesla överklagade, men nu har Högsta domstolen beslutat att inte bevilja målet prövning, vilket innebär att hovrättens dom står fast.

STs och Sekos blockad har bland annat inneburit att Tesla inte fått registreringsskyltar till nya bilar från Transportstyrelsen. Tesla har dock hittat ett sätt att komma runt det, genom att beställa ersättningsskyltar som skickas direkt hem till kunden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA