Transportstyrelsen dras in i muthärvan kring Labcenter

TRANSPORTSTYRELSEN2017-09-13

Tre anställda vid Transportstyrelsen misstänks ha tagit emot mutor av företaget Labcenter i samband med en utbildning, skriver DN. Sedan tidigare misstänks drygt tjugotalet anställda vid Sjöfartsverket och Riksgälden för samma sak.

Tre medarbetare på Transportstyrelsen har anmälts till myndighetens personalansvarsnämnd, misstänkta för att ha tagit emot mutor.

Det gäller gåvor i samband med en utbildning som företaget Labcenter hållit i. Labcenter har fakturerat Transportstyrelsen för gåvorna, mobiltelefoner och surfplattor som de menar är ”labbtillbehör” och ägs av arbetsgivaren. Cheferna på Transportstyrelsen som nu anmält sina anställda till personalansvarsnämnden menar dock att de anställda använt gåvorna privat, skriver DN.

Som Publikt skrivit om förut så har sedan tidigare totalt 14 anställda på Sjöfartsverket och tolv personer på Riksgälden åtalanmälts för att ha tagit emot gåvor i samband med utbildningar hos Labcenter.

Fakturor från Labcenter visar att även medarbetare på Region Östergötland kan ha tagit emot samma typ av gåvor. Men Region Östergötland har valt att inte polisanmäla dem, uppger DN.

Sjöfartsverket har brottsanmält Labcenter och en åklagare har inlett en förundersökning mot företaget.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA