Försäkringskassan utreder misstänkt korruption

FÖRSÄKRINGSKASSAN2017-12-07

Försäkringskassan anmäler åtta medarbetare och två chefer till personalansvarsnämnden efter att ha upptäckt att medarbetarna tagit emot produkter från det omskrivna it-utbildningsföretaget Labcenter.

Riksenheten mot korruption utreder för närvarande misstänkta korruptionsbrott på Trafikverket, Riksgälden, Sjöfartsverket, Transportstyrelsen, Lantmäteriet och Åklagarmyndigheten.

Det är också bakgrunden till att Försäkringskassan gjort en egen intern utredning, som visar att åtta anställda har tagit emot presentkort och produkter från Labcenter. Två chefer som godkänt fakturorna anmäls också till personalansvarsnämnden.

”Vi har mot denna bakgrund beslutat att pröva ärendena hos Försäkringskassans personalansvarsnämnd. Ärendena kommer att tas upp i december eller januari. I övrigt har vi inga fler kommentarer i detta läge”, säger pressekreteraren Viktor Svensson till Nyhetsbyrån Siren.

Enligt lagen om offentlig anställning ska personalansvarsnämnden vid statliga myndigheter anmäla till polis och åklagare om det finns skälig misstanke att en medarbetare i sin anställning har gjort sig skyldig till mutbrott.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Mutor
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA