Staten har öppnat för många praktikanter

ARBETSMARKNAD2017-06-02
De statliga myndigheterna har lyckats bra med att ta emot praktikanter, både nyanlända och personer med funktionsvariationer, enligt en rapport från Statskontoret.

Nästan fyra av fem av de 192 myndigheter som Statskontoret undersökt uppger att de har ställt praktikplatser till Arbetsförmedlingens förfogande under perioden september 2016-februari 2017.  Totalt har 1 090 nyanlända fått praktik under perioden april 2016 till och med februari 2017. Under samma period fick 440 arbetssökande med funktionsnedsättning praktik vid statliga myndigheter. Därmed har målet om att ta emot minst 1 000 praktikanter redan uppnåtts, konstaterar Statskontoret.

Av de 1 090 nyanlända som fått praktikplatser var 405 kvinnor och 685 män. Övervikten av män avspeglar enligt Statskontoret deras överrepresentation bland nyanlända. Minst 280 nyanlända har avslutat sin praktik. 111 av de 192 tillfrågade myndigheterna har tagit emot minst en nyanländ praktikant.

Av 440 personer med funktionsnedsättning som påbörjat praktik vid myndigheterna mellan april 2016 och februari 2017 var 240 kvinnor och 200 män. 86 av de 192 tillfrågade myndigheterna har tagit emot minst en praktikant med funktionsnedsättning. Minst 110 arbetssökande med funktionsnedsättning har avslutat praktiken.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.