Turbulent efter besked om omlokalisering

MUCF2017-09-01
Regeringen har beslutat att hela Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, omlokaliseras till Växjö. ”Det är turbulent här”, säger STs vice avdelningsordförande Anna Lind.

– Någon uttryckte det som att det var en bomb som slagit ned. Det är många som är chockade och ledsna. Men alla reagerar olika. Vissa vill söka nytt jobb på en gång, medan andra vill försöka få flytten att flyta så väl som möjligt, säger Anna Lind till Publikt.

I går tog regeringen det officiella beslutet om omlokalisering av sju myndigheter från Stockholm till andra orter. MUCF är en av dem. Myndigheten har ett sjuttiotal anställda. Uppgiften är att ta fram och sprida kunskap om ungdomspolitik och politiken för det civila samhället.

ST inom MUCF är kritiska till omlokaliseringen.

– Det är inget fel på Växjö, det vill jag understryka, men det är inte troligt att så många här kommer att dra upp sina familjer och flytta med myndigheten.

Hon menar att det är oundvikligt att verksamheten drabbas negativt av beslutet.

– Och eftersom de anställda här verkligen månar om myndighetens frågor är det många som är sorgsna, säger Anna Lind.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Omlokalisering
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.