Annons:

Miljö

Ämne:Miljö
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Miljö. Du kan även följa vad Publikt skriver om Miljö genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
KlimatetNyhetDet krävs krafttag för att Sverige ska nå målet om minst 70 procent minskade utsläpp fram till 2030. Det konstaterar de sex ansvariga myndigheterna i en gemensam rapport till regeringen.
StatsförvaltningNyhetRegeringen har gett Naturvårdsverket i uppdrag att se över och ge förslag på förändringar i miljöledningsförordningen. Syftet är att stärka de statliga myndigheternas miljöarbete.
HÖGSKOLANNyhetForskare som reser mycket på konferenser är inte mer framgångsrika än de som reser sällan, enligt en kanadensisk studie som GU-Journalen på Göteborgs universitet rapporterar om. Studien visar också att miljöforskare flyger lika mycket som andra forskare.
Statens institutionsstyrelseNyhetVideomöten och tåg blev lösningar när Statens institutionsstyrelse, SiS, satsade på att minska antalet flygresor. En gemensam teknisk plattform underlättar kommunikationen medarbetare emellan.
NaturvårdsverketNyhetMyndigheter gör olika tolkning av reglerna kring klimatkompensation. En del bedömer att de inte får betala extra för utsläppsrätter vid flygresor. Naturvårdsverket vill nu att regeringen gör klart vad som gäller, rapporterar Sveriges Radios Ekot.
HållbarhetNyhetEnligt årsredovisningslagen måste privata företag lämna hållbarhetsredovisningar. Det kravet bör inte ställas på statliga myndigheter, anser Ekonomistyrningsverket.
NaturvårdsverketNyhetSverige har misslyckats med att nå de uppställda klimatmålen, och nu vill Naturvårdsverket prioritera klimat och biologisk mångfald. Det framgår av en redovisning som myndigheten lämnat till regeringen.
GästkrönikaKrönika"Jag Facebookknarkar klimatfrågan igen", skriver Lotta Sjöberg i en krönika. Och kommer fram till att varje kommentar i flödet bär kärlek till vår nästa.
NaturvårdsverketNyhetNaturvårdsverket har hittills gjort 125 polisanmälningar om bedrägerier med premier för elfordon, uppger SVT. Enligt SVT finns kopplingar till bluffbolag, tidigare bedrägerihärvor och organiserad brottslighet.
NaturvårdsverketNyhetNaturvårdsverket har polisanmält falska ansökningar om bidrag till elfordon. Den ena anmälningen gäller en enskild ansökan, den andra gäller misstankar om mer systematiskt fusk.
DigitaliseringNyhetResfria digitala möten sparar både tid och pengar för de myndigheter som tillämpar dem. Samtidigt minskar myndigheterna sin klimat- och miljöpåverkan. Det rapporterar Ekonomistyrningsverket, ESV.
MiljöNyhetTransportstyrelsen ska se över förordningen om miljö- och trafiksäkerhetskrav för myndigheters bilar och bilresor och föreslå lämpliga uppdateringar i samband med nya regler för fordonsbeskattning.
SkogsstyrelsenNyhet26 av Skogsstyrelsens medarbetare finns bland undertecknarna av en protest mot myndighetens eget beslut att göra en paus i inventeringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige, skriver Altinget.
MiljöNyhetMyndigheterna har blivit bättre på aktivt miljöarbete och fördubblat antalet resfria möten. Det konstaterar Naturvårdsverket i sin årliga rapport till regeringen om miljöledning i statliga myndigheter.
EUNyhetRegeringen drar EU-kommissionen inför EU-domstolen. Enligt regeringen har kommissionen brutit mot reglerna när den gett tillstånd för fortsatt användning av blykromater inom unionen.
Prenumerera på